Za pozive iz fiksne mreže tel. 0700 700 500
Za pozive iz inostranstva i iz mobilne mreže mob. + 381(0)21/4876-888

Krediti u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom

RBA banka je u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW) omogućila kredite za finansiranje projekata energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, uz pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 10% za projekte obnovljivih izvora energije, odnosno 5-10% za projekte energetske efikasnosti, zavisno od ostvarenog efekta realizovane investicije, uz uslov da se ulaganjem ostvaruje smanjenje potrošnje primarne energije ili smanjenje emisije CO2 od minimum 20%.

 Pravo da apliciraju imaju preduzetnici, zadruge, registrovana poljoprivredna gazdinstva sa aktivnim statusom i pravna lica, koja imaju do 250 zaposlenih i godišnji promet do 50 miliona eura, posmatrano na konsolidovanoj osnovi po zvaničnim finansijskim izveštajima za poslednju završenu fiskalnu godinu.

 Krediti mogu biti namenjeni za:

  • Kupovinu opreme (proizvodne i industrijske mašine, kotlove na biomasu, sušare na biomasu, solarni paneli, kompresori za hladnjače, inkubatorske stanice, itd.)
  • Kupovinu nove mehanizacije (traktori, kombajni itd) i vozila za poslovne svrhe (kombi vozila, kamioni, itd) kojima se zamenjuje stara mehanizacija / vozilo i ostvaruje ušteda primarne energije ili smanjenje emisije CO2 od minimum 20%.
  • Ulaganje u objekte (izolacija objekata, zamena osvetljenja, rekonstrukcija sistema grejanja, sistema ventilacije, automatska vrata i prozorski kapci itd.)
  • Ulaganje u tehnologiju za korišćenje obnovljivih izvora energije (biogasna postrojenja, solarni paneli)
  • Ostala ulaganje koja dovode do smanjenja potrošnje primarne energije ili emisije CO2 od minimum 20%

Krediti se odobravaju na maksimalni rok do 7 godina, pri čemu je maksimalan iznos kredita za projekte energetske efikasnosti do 1.000.000 EUR odnosno 3.000.000 EUR za projekte obnovljivih izvora energije.

Nakon realizacije investicije, konsultanti KfW-a vrše evaluaciju projekta i potvrđuju da li je projekat realizovan u skladu sa KfW uslovima, nakon čega se klijentu isplaćuje kredit.

Aplicirajte za proizvod

...

Uspešno ste podneli zahtev. Bankarski savetnik će Vam se obratiti u najkraćem roku. Zahvaljujemo Vam se na poverenju. Vaša CA banka.

Chat
 

Elektronsko bankarstvo